Busybeingfabulous's Weblog

blog de noapte buna

Pizza Hut si KFC

Nu ca mi-as fi amintit acum de trei mese mici de la Pizza Hut, unite pentru a reuni (si ce daca? imi place cum suna) niste studenti de anul 1 iesiti de la ultimul examen din prima sesiune… (and the award for the most intricate sentence ever, goes to..drums…me!;;) ) Si nu ca m-as gandi acum ca vineri n-am fost intr-o suficient de crispy strip mood pentru a-mi cadea bine pranzul luat tarziu, in loc de cina, la KFC. Nu e vorba despre mine acum, cu toate ca abia ma lasa inima sa nu fie vorba despre mine, ci despre o chestie tare pe care o face Pizza Hut impreuna cu KFC.

Chestia tare e un program menit sa sustina elevii din mediul rural care au terminat clasa a opta sa-si continue studiile, prin acordarea unor burse. Programul se numeste Vreau in clasa a noua, e initiat de World Vision Romania si sustinut de persoane publice precum Elisabeta Lipa, George Mihaita, Calin Goia, Daniela Nane.

 

Cum pot face donatii clientii celor doua restaurante, cum a fost gandita strangerea de fonduri si care este, concret, planul de acordare a burselor pentru elevi, vedeti pe vreauinclasaanoua.ro. Direct de acolo, cateva chestii care sa va puna putin pe ganduri:

Conform Raportului Comisiei Prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii realizat in iulie 2007, anul trecut, doar 25% dintre elevii din mediul rural au urmat studii liceale, cu 13% mai putin decat in 2005. Principalele cauze ale abandonului scolar sunt saracia si lipsa de incurajare din partea parintilor.

Zonele cu risc ridicat de abandon scolar din cauza saraciei sunt in judetele: Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Botosani, Iasi, Vaslui, Vrancea, Buzau, Braila, Galati. Aici, peste 30% din populatia de 15 ani nu a absolvit nici o scoala sau doar scoala primara.

Single Post Navigation

Lasă un comentariu